Helyreigazítás

By | 2023.09.25.
Klopp András és Kosztolányi Zsolt – A Plusz Stúdió Kft.
Fotó: Hauk Ilona

Az ÉPÍTÉSZ KÖZLÖNY – MŰHELY 2023. februári 286. lapszámába felkérést kaptam egy, az M3 metró felújítását átfogóan bemutató szakcikk megírására. Ez az évtizedeken átnyúló feladat nem csupán személyekhez, hanem egy folyamatosan változó klaszterhez kötődik, amiben új cégek jönnek létre, régi cégek átalakulnak, szétválnak vagy éppen összeolvadnak – szinte lehetetlen egy hagyományos tervezői listát összeállítani.

Az Építész Közlöny szerkesztősége megtisztelt bennünket azzal, hogy a címlapra a Kálvin tér metróállomás egyik képe került. Személy szerint nagyon örültem a választásának, mert ez egy olyan állomás, aminek építészeti generáltervezését még Erő Zoltánnal közösen, a PALATIUM M4 Projekt Kft. (mai nevén PARAGRAM) színeiben kezdtük, az építészeti tervezés javát Kosztolányi Zsolt és Klopp András (A Plusz Stúdió Kft.) végezték, akik korábban a PALATIUM közvetlen munkatársai voltak. A tragédia ott történt, hogy noha megkaptam a címlapot is ellenőrzésre, de arra csak a telefonomon néztem rá, így nem tűnt fel, hogy hibás a képaláírás. Pontosabban szólva a mai szememmel nem láttam, hogy egyáltalán van ott felirat. Mea culpa: a címlapon tévesen szerepel a tervező neve és megnevezése. Alább a főbb tervezők névsora.


Csapó Balázs


Kálvin tér állomás, építészet: Kosztolányi Zsolt, Klopp András, Brückner Dóra (A Plusz Stúdió Kft.); Erő Zoltán, Csapó Balázs (Palatium M4 Projekt Kft.)

Grafika: Fábry Katalin, Pete Dóra

Generáltervezés, mérnöki szakágak: Kovács László, Pap Zsuzsanna (FŐMTERV Zrt.)

Építészeti generáltervezés: Csapó Balázs, Germán Tibor (PARAGRAM Stúdió Kft.), Erő Zoltán (PALATIUM M4 Projekt Kft.)

Category: 290