Színes ablakok 57 árnyalatban

A különleges design és az új színek nemcsak a divatiparban, hanem a nyílászárók piacán is egyre fontosabbá válnak. A modern anyagoknak és eljárásoknak köszönhetően a műanyag ajtók és ablakok napjainkban már számos színárnyalatban érhetők el, ami még több szabadságot ad az egyedi tervezésű épületek megvalósításában. A Deceuninck megújult színpalettája 57 minőségi árnyalatot kínál, így az építészeknek és a megrendelőknek sem stílusban, sem a tartósság vagy a könnyű karbantarthatóság terén nem kell kompromisszumot kötniük.
Hosszú éveken át hozzá voltunk szokva a PVC-ablakok fehér színéhez. A minőségi színes fóliák megjelenésével azonban manapság számos egyéb lehetőségünk van, így bátran kísérletezhetünk a tervezés során a különböző színű nyílászárókkal. A Deceuninck szakemberei szerint, ha színes ablakokról van szó, az antracitszürke különféle variációi számítanak a legkedveltebbnek a hazai piacon, a megrendelők 42 százaléka választja ezeket. Ugyanakkor sokan (36%) kérik mostanság is a pár éve kifejezetten divatosnak számító aranytölgy- és diófaárnyalatokat is.

Elegáns színek széles tárháza

A Deceuninck az Elegant ablak- és ajtóprofilokhoz 57 különböző színű fóliát kínál négy kategóriában: természetes fa, színes fa, telített színek (beleértve a szürke ízléses árnyalatait) és fémhatású színek. A fóliák tetszés szerint kombinálhatók, hogy a nyílászáró kívülről a homlokzat, belülről pedig az enteriőr színeivel harmonizáljon. A széles választéknak köszönhetően stílustól és kialakítástól függetlenül szinte bármilyen építészeti elképzelés megvalósítható a meleg faárnyalatokat sugárzó vidéki házaktól kezdve a hagyományos és modern megjelenést ötvöző, klasszikus színeket felvonultató kisvárosi házakon keresztül a modern városi vagy ipari épületekig, melyekben az alumíniumablakokra hajazó fémszínek dominálnak. A különleges ötletek és tervek kivitelezését a színt és textúrát egyedi módon ötvöző különleges színhatások is segítik. A Deceuninck kínálatában éppúgy megtalálhatók a monokróm dekor- vagy a gyöngyházmintázatú fóliák, mint a különféle farajzolatúak.

Minőségi fóliabevonat

A fólia egyben az ablakprofil védelmét is biztosítja az UV-sugárzással és az időjárás kedvezőtlen hatásaival szemben. A technológia gyors fejlődésével pedig már általánosan elérhetők különleges pigmenttartalmú fóliák SST- (Solard Shield Technology) megoldással, amelyek nemcsak az UV-, hanem az infravörös sugarakat is visszaverik, ezzel megakadályozva, hogy a hullámok a mélyebb rétegekbe hatoljanak és felmelegítsék a profilt.
A fólia alsó rétege színes PVC-ből van, erre viszik fel a végső árnyalatot, illetve mintázatot. Mindkét réteget átlátszó PMMA (polimetil-metakrilát) borítja, amely hatékonyan elnyeli az UV-sugárzást. A legfelső, PVDF- (polivinilidén-fluorid) réteg a konyhai edényeken is megtalálható teflonhoz hasonló bevonatot képez, és megakadályozza a kosz lerakódását, egyszerűbbé téve az ablakkeret tisztán tartását, ezzel egyidejűleg pedig matt felületet biztosít. A nyílászáró így a teljes élettartam alatt megőrzi eredeti színét, kerülni kell azonban a fémből készült eszközök vagy súroló hatású tisztítószerek használatát a szennyeződések eltávolítása során.
További információ: www.deceuninck.hu