Mestermunkák: fókuszban a tetőcserepek

A Terrán számára kiemelten fontos, hogy lehetőséget teremtsen a referenciaértékű építészeti alkotások bemutatására mind a szakma, mind a nagyközönség számára. A környezettudatosság a vállalat filozófiájában, működésében és termékeikben is megjelenik. Ezért idén újra meghirdette építészeti pályázatát.
Ma már fontos szempont mind a vásárlók, mind az építtetők számára az ökotudatosság, és a mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Generon a Terrán saját megoldása a zöldenergia-termelésre, a napelemes tetőrendszer minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik. A különleges esztétikai élményen túl így energiát is termel a fejünk fölött.

Építészek díjazása

A Terrán számára kiemelten fontos, hogy lehetőséget teremtsen a referenciaértékű kortárs építészeti alkotások bemutatására, amelyek a megújuló energetikai megoldásokat és minőségi tetőkialakításokat reprezentálják. Ezért a Terrán idén is meghirdette építészeti pályázatát terv-, valamint megvalósult lakó- és középület-kategóriákban. Két mottó jegyében pályázhatnak az építészek: „Minőségi TERRÁN tetőrendszer az építészeti jövőképben”, valamint „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben”.
A kiíró most is magas színvonalú, környezettudatos, a településképet szem előtt tartó munkákra számít, amelyek szemléltetik a Generon napelemes tetőrendszer, valamint a Terrán egyéb termékeinek építészeti és kreatív felhasználási lehetőségeit.
A nyilvános pályázaton építészek, építőművészek, tervezők vehetnek részt, pályázni tervekkel, valamint az elmúlt öt évben megvalósult épületekkel lehet 2023. október 25-ig.

Szüntelenül az együttműködés jegyében

A Terrán a kezdetektől nélkülözhetetlennek tartja a szakmai együttműködést. Az ArchiCAD-program alá beépülő Terrán AddOn-, vagy az EnviMap-rendszer is ezt a célt szolgálja, valamint azok a pályázatok is, ahol a szakma szereplői a környezettudatos referencia- munkáikat megmérettethetik, bemutathatják az érdeklődőknek.

Többet is megtudhat a Terrán építészeti pályázatáról az alábbi linken:
https://terranteto.hu/epiteszpalyazat/

Pályázati kiírás letöltése

Pályázati űrlap letöltése

Tulajdonosi hozzájárulási nyilatkozat letöltése