Wéber Antal-díj 2024

Nyolcadik alkalommal került átadásra a Pest Vármegyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díj. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató Pest vármegyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara. Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

A Wéber Antal-díjat 2024. május 17-án a Pesti Vármegyeházán tartott küldöttgyűlésen Philipp Frigyes, a Pest Vármegyei Építész Kamara elnöke és dr. Hajnóczi Péter, a Pest Vármegyei Építész Kamara alelnöke, a Magyar Építész Kamara elnöke adta át.

A Pest Vármegyei Építész Kamara Wéber Antal-díjat adományoz Keller Ferenc okleveles építészmérnök kamarai tagjának építészeti tevékenysége, a környezet alakítása, fejlesztése szempontjából meghatározó, kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordozó tervezői, oktatói tevékenysége elismeréseként.


A Pest Vármegyei Építész Kamara Wéber Antal-díjat adományoz Pölös István okleveles építészmérnök kamarai tagjának Cegléd és az Alföld építészetében új minőséget felmutató építészeti és képzőművészeti munkássága elismeréseként.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!