Pirosban is zöld

Az egyre erősödő környezettudatosság a megújuló energiaforrások felé irányítja a figyelmet. A Terrán egyik legfontosabb a fenntarthatóság felé tett lépése a napelemes tetőrendszer megalkotása volt. Idén a cégcsoport a Generon egy továbbfejlesztett, színes verziójával lépett színre: zöld utat kapott a piros napelemes tetőcserép.

Pirosban is tökéletes választás

Főként a kortárs építészeti megoldásokat kedvelők körében igen népszerűek a sötét – fekete, szürke – színű tetőcserepek, amelyekkel tökéletesen harmonizál a Generon napelemes tetőcserép. A fekete és szürke cserepek azonban nem taszították le a trónról a klasszikusnak nevezhető tégla- és piros színű cserépfedéseket, továbbra is ezek az árnyalatok a legelterjedtebbek itthon. A Terrán éppen ezért alkotta meg a piros Generont.

A Terrán a folyamatos innovációban hisz, nem csupán a gyártási folyamatokban, de a termékekben is. A vevők igényeinek kiszolgálása mellett a Generon RED megalkotását környezetünk védelme is indokolja. A Terrán Generon – immár legyen DARK vagy RED – tökéletesen belesimul a tető síkjába, egyszerre tölti be a védelmi funkciót és hasznosítja a Nap energiáját. Megjelenése egy különleges esztétikai megtapasztalást jelent.

A Generon RED minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik, a megfelelő tetőszerkezet kialakítása során nem melegszik túl a nyári forróságban sem, ez pedig kedvezően hat a teljesítményére. Emellett még felhős időben is akár 50-90%-os kihasználtsággal képes működni. A Generon RED napelemes tetőcserép a szoláriparban évtizedek óta elterjedt, minősített anyagok felhasználásával készül. A betoncserép felületébe monokristályos szilícium cellákat integrálnak és edzett üveg rendszerben laminálnak. Így maximálisan ellenáll az időjárásnak, elektromosan is szigetel.  Felhelyezése szinte azonos a hagyományos cserepekével.

Zenti Max és Generon RED: az összeillő páros

Ám a Generon RED nem csak színében más: egy új, továbbfejlesztett réteggel készül, amely meghosszabbítja a termék élettartamát. A Terrán 25 év teljesítménygaranciát biztosít a Generon RED-re, amely – hasonlóan a fekete változathoz – továbbra is kizárólag a Rundo és a továbbfejlesztett Zenit, új nevén Zenit Max cserepekkel kompatibilis. A Zenit Max terméknél, valamint a Generon DARK és RED napelemes tetőcserepeknél a vízelvezető horony a bal oldalra került és teljes hosszában végigfut a cserépen. Így a Zenit Max fedési hossza megnő.

A Generon RED a Terrán kínálatában megtalálható piros tetőcserepekkel homogén felületet alkot, megőrzi a hagyományos megjelenést, miközben energiát is termel a fejünk fölött.

Mesterien kivitelezett épületek

A Terrán sokadik éve hirdeti meg Tetőfedő Pályázatát, amelynek célja, hogy a szakmának és az érdeklődőknek megmutassa a Terrán tetőcserepekkel mesterien kivitelezett épületeket, de egyfajta seregszemlének is szánják, ahol a tetőfedők, kivitelezők egymás munkáit és megoldásait is megismerhetik. A Terrán Tetőfedő Pályázat díjátadójára idén februárban került sor. Rendhagyó módon megosztott első díj született: Tóth Árpád és a Kov-Ács Testvérek Kft. között. A díjazottak teljes névsora és a pályamunkák megtekinthetők a Terrán honlapján.