Kihirdették Az év homlokzata 2023 pályázat nyerteseit

November 16-án hirdették ki Az év homlokzata 2023 pályázat győzteseit. A díjátadón a neves szakértőket felvonultató zsűri öt kategóriában hirdette ki a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat.

A Baumit 2023-ban tizenegyedik alkalommal hirdette meg Az év homlokzata pályázatot családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás és műemlék kategóriában. A benyújtott, kiemelkedően színvonalas pályaműveket november 16-án, a verseny lezárását követő díjátadón ismerték el. A Baumit ügyvezető igazgatói különdíj nyertese, valamint az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait oklevéllel ismerték el.

A kategóriák legjobbjait Jánosi János Ybl- és Pro Architectura-díjas építész; Máté Klára, a Magyar Építéstechnika főszerkesztője; dr. Tari Gábor PhD. a Műszaki Egyetem docense; Vadász Bence DLA, Ybl- és Pro Architectura-díjas építész és Vidor Győző, a Xella közép-európai igazgatója jelölte ki. A zsűri az 5 kategórianyertesen túl 12 Baumit-különdíjat is kiosztott, valamint sor került a Baumit ügyvezető igazgatói különdíjasának és a közönségszavazás győztesének kihirdetésére.

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 142 pályázat érkezett, melyek mindegyikében az új vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit-termékeket használtak.

„A Baumit stratégiájának középpontjában az egészséges környezetet és a minél jobb komfortérzetet biztosító építőanyagok mellett kiemelt helyet foglal el az energiatudatosság, a fenntarthatóság és az értékteremtés. Hiszünk abban, hogy mindaz, amit a múltunkban megőrzésre méltónak ítélünk, gazdagabbá teheti a jövőnket is” – mondta el Járomi Judit, a vállalat ügyvezető igazgatója, aki az eseményen bejelentette, hogy jövőre a Baumit Kft. meghirdeti Az év homlokzata építészhallgatói pályázatot. A pályázat célja, hogy az építész- és építőmérnök- hallgatók megismerjék a Baumit termékeivel kapcsolatos kutatások, innovációk eredményeit. Az építészhallgatói díjat 2024-ben a következő Az év homlokzata pályázattal egy időben írják ki.

A díjazott épületek részletes bemutatása, a különdíjasok és az összes nevezés az evhomlokzata.baumit.hu oldalon tekinthető meg.

Családi ház, díjazott
Társasház, díjazott
Középület, díjazott
Energetikai felújítás, díjazott
Műemlék, díjazott
Baumit ügyvezető igazgatói különdíjas
Közönségdíjas