Energiahatékony otthonok Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, melyek nagyban befolyásolják a végleges költségeket, mint az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte.

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagy méretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak a projekthez igazadó méretre gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élő munkaerő mennyiségét, ami a hagyományos kis elemes falazásnak csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

A nagy elemekből és a daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is elkészíthető, ez hozzávetőlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történő beépítésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető az élő munkaerő igénye – a teljes építési folyamathoz elég egy darukezelő és két szakmunkás –, ami kiemelten fontos szemponttá vált a szakemberhiányos gazdasági környezetben.

Az Ytong pallós építési rendszer ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos Ytong tégla, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel, és az intelligens páraszabályozásból adódóan optimális lakóklímát biztosít. Megfelelő nyomószilárdsága révén masszív és értékálló szerkezet valósítható meg, a méretre gyártott elemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így nem keletkezik építési hulladék, ami költséghatékonnyá teszi a kivitelezés folyamatát. Amennyiben a rendszer többi eleme is beépítésre kerül, úgy a homogén szerkezetnek köszönhetően megelőzhetők a hőhidak kialakulása.

Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló termékkörét, gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek, ily módon nagyszerűen kombinálható egymással az optimális hőszigetelés és nyomószilárdság elérése érdekében.

A rendszer nyújtotta előnyök:
» gyorsan és egyszerűen beépíthető,
» alátámasztás nélkül azonnal terhelhető,
» egyszerű felületképzés,
» nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,
» minden évszakban optimális lakóklímát teremt,
» kiegészítő termékek széles választéka (például attikafalelemek).

További infromációk honlapunkon

Letölthető prospektusaink:
Ytong vasalt pallós építési rendszer
Kivitelezési segédlet Ytong vasalt pallókhoz

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a vasalt pallók iránt, nézze meg kivitelezési kisvideónkat: